Recenze: Catherine

1. března 2014 v 10:53 | Wendulka |  Knižní recenze
Název: Catherine
Originální název: Catherine
Autor: April Lindnerová
Překlad: Ivana Nuhlíčková
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2013 (v originále 2012)
Klíčová slova: Větrná hůrka, rodičovství, young adult, minulost, tajemství, Manhattan
Počet stran: 304

Catherine je druhou knihou americké spisovatelky April Lindnerové. Její první knihu Jane jste mohli zaznamenat již v roce 2012, kdy ji vydalo, stejně jako Catherine, nakladatelství Ikar.

April Lindnerová je prozaička, ale také básnířka a literární kritička. Je profesorkou na univerzitě ve Philadelphii. Napsala dvě básnické sbírky a jako prozaičku ji většina zná díky knížce Jane, která je novodobým zpracováním příběhu o Janě Eyerové. Lindnerová se zabývá dílem a životem sester Brontëových. Právě díky tomu vznikla také její druhá kniha Catherine, která vyšla v nakladatelství Ikar minulý rok.
Lindnerová momentálně žije v Pensylvánii s manželem a dvěma syny.


Novodobé zpracování knihy Na Větrné hůrce a troufám si tvrdit, že vůbec ne špatné.

Právě, když jsem měla pocit, že začínám Hence opravdu znát, udeřil osud a zmařil šanci pokračovat.

Na začátku knihy se setkáváme s Chelsea, která se rozhodne vypátrat, kdo vlastně byla její matka a zda je pořád naživu. Odjíždí, aby našla Klub The Underground, na který odkazuje matka ve svém posledním dopise dceři. Zde se pomalu dozvídá, kdo ve skutečnosti její matka byla a jaký měla život. Dílky skládačky se postupně skládají dohromady, ale ten nejdůležitější, zdá se, pořád chybí. A to, kde je její matka nyní. Chelsea je ale velmi ctižádostivá a jen tak se nevzdává a pravdu chce odhalit za každou cenu.
Na druhé straně se v knize setkáváme i s osudy Catherine - již zmíněné matky Chalseay. Díky samostatným kapitolám odhalujeme i její životní příběh, který nám krásně zapadá do příběhu v přítomnosti, tedy s příběhem Chelsea.

Bez ohledu na to, kolikrát jsem ta slova už četla, jsem zase pocítila nápor lásky, smutku a dokonoce i pocitu viny, protože si na ni vzpomínám už jen matně, vzpomínky se vytrácejí jako ta stará potrhaná modrá přikrývka.

Knihy může na začátku působit trochu zmateně, ale během pár stránek je již všechno, tak jak by být mělo. Autorka si z knihy Na Větrné hůrce vypůjčila pouze základní linii příběhu. Samozřejmě, je to důležité, ale koho by zajímalo jen torzo, když by kolem nebyla ta správná omáčka. A s tou "omáčkou" se Lindnerová poprala více než dobře.

Tohle je její pokoj.
Věděla jsem, že moje matka četla hrozně ráda. S tátou se seznámili v antikvariátu nedaleko Harvard Square.

Kniha se čte skoro sama. Opravdu je to ten typ knihy, který zaujme. Stránky plynou skoro samy a než se nadějete, tak jste a na konci.
Poslední dobou jsem si akorát všimla, že většina knih, které čtu mají zápletku a rozuzelní téměř až na konci knihy. Ne, že by se celou knihu nic nedělo, ovšem ta pravá akce se objevuje až skoro na konci. Nevím, zda je to záměr autorů, či zda se to prostě takhle stane. Faktem je, že tato kniha je na tom podobně. Díky tomu mi přijde i ten závěr tak nějak utnutý. Ne nijak hrubě, ale prostě, kdyby kniha měla o pár stran více, tak bych se vůbec nezlobila.

Následující tři dny jsem proseděla u telefonu a toužila, aby zazvonil. Neodvažovala jsem se odejít do sprchy, spát nebo jíst.

Chelsea jako hlavní hrdinka knihy vám zde sedí téměř dokonale. Chelsea a vlastně i Catherine v této knize chybují. Dělají náhlá rozhodnutí, kterých poté litují. Nejsou neomylné. Vykreslelané jsou jako skutečné postavy, které můžete potkat kdekoliv na ulici a nemáte o tom ani tušení.

Pokoušela jsem se volat na policii a nahlásit zmizení, ale prakticky se mi vysmáli. "Máte představu, kolik kluků se každý týden ztratí?" řekla seržant a já mu vzápětí zavěsila.

Podobný typ knihy jsem četla vůbec poprvé. Nedá se to označit jako imitace, ale jen jakési "vypůjčení" hlavního tématu a jmen. Jelikož jsem četla i knihu Na Větrné hůrce, tak bych mohla soudit, ale není vlastně co. Pokud by na knize výslovně nenapsali, že je to novodobé zpracování Na Větrné hůrce, tak by si sotva jen někdo všiml, že to má s touto knihou něco společného. Spíše bych řekla, že toho má více rozdílného než společného.

V konečném důsledku se kniha četla velice dobře, měla rychlý spád děje (někdo více, někde méně, o tom viz výše) a je psána takovým nenuceným stylem, který vás ovšem nenechá, abyste knihu jen tak odložili.

KONEČNÉ HODNOCENÍ 8/10

Za poskytnutí recentního výtisku tímto děkuji nakladatelství: Ikar
Zdroj obalu: bux.cz
RCENZE: doplněná o úryvky z knihy
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Elle Elle | Web | 2. března 2014 v 12:40 | Reagovat

Vyzerá to na veľmi zaujímavú knihu! Musím mrknúť či ju u nás niekde nemajú :)

2 Ремонт холодильников lKen Ремонт холодильников lKen | E-mail | Web | 9. května 2017 v 16:24 | Reagovat

I waited for hours but he didn’t show up.
Great! Beautiful! Wonderful!

3 Ремонт Холодильников lKen Ремонт Холодильников lKen | E-mail | Web | 12. května 2017 v 14:58 | Reagovat

You can always count on me for help.
Approval, praise, admiration.

4 Mossi N lKen Mossi N lKen | E-mail | Web | 17. června 2017 v 2:17 | Reagovat

Strictly off the record, I think the director is going to get married soon.

5 Arleneacuct Arleneacuct | E-mail | 22. července 2017 v 3:51 | Reagovat

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!

XRumer20170721

6 ArleneZon ArleneZon | E-mail | 22. července 2017 v 23:46 | Reagovat

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)

XRumer20170721

7 Carolyntig Carolyntig | E-mail | 4. srpna 2017 v 22:03 | Reagovat

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)

XRumer201708

8 Carolyntig Carolyntig | E-mail | 5. srpna 2017 v 3:21 | Reagovat

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)

XRumer201708

9 Carolyntig Carolyntig | E-mail | 5. srpna 2017 v 14:02 | Reagovat

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!

XRumer201708

10 Avia777par Avia777par | E-mail | 16. srpna 2017 v 22:39 | Reagovat

[b]Авиабилеты по РУ за 60 процентов от цены кассы.[/b] по МИРУ - 50%| [b]Телеграмм @AviaRussia[/b] только этот, другие не используем.

Надежно. Выгодно. Без слётов. И БЕЗ каких-либо проблем.

Оплата:
ЯндексДеньги, Webmoney (профессиональные счета)
Рады сотрудничеству!
________

скидки +на авиабилеты +в крым
авиа билет дешевле +по акции победа
купить авиабилеты дешево аэрофлот официальный
купить билеты +на самолет дешево +все авиакомпании
авиасейлс7купить авиабилеты дешево

11 Peteragone Peteragone | E-mail | Web | 21. srpna 2017 v 14:07 | Reagovat

“Adoro viaggiare in Segway”. Il modo migliore per cadere in amore con Verona in nessun tempo!
Quando si dispone di un breve tempo a coprire una citta, questo e un ottimo modo per farlo. Mi e piaciuto molto il nostro tour e guida. L'audio e stato un po' difficile, ma la guida li ha tenuti lavorando. Quando il suo caldo, questo e un ottimo modo per andare in giro e stare un po' fredda. Verona e una citta facile accesso per segway intorno. Abbiamo visto tutti i principali siti e ci hanno dato una buona sensazione per il layout della citta. Siamo stati in grado di tornare a pochi posti il giorno successivo per un po' di tempo.

https://www.regiondo.it/segway-historic-tour-in-verona

[b]Book Now[/b] ''' http://segwayverona.com/

12 Sorocm Sorocm | E-mail | 22. srpna 2017 v 22:39 | Reagovat

Топовые БЕСПЛАТНЫЕ порно флеш игры размещены для вас все игры онлайн на  https://vk.com/porno_flash_games

P.S. - ЗАХОДИТЕ И ИГРАЙТЕ в порно флеш ИГРЫ БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ на https://vk.com/porno_flash_games

13 Sorocx Sorocx | E-mail | 25. srpna 2017 v 5:49 | Reagovat

СМОТРИ ГОРЯЧЕЕ ПОРНО С МОЛОДЫМИ http://sexvipka.com/ ПОРНО С МОЛОДЫМИ БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ И БЕЗ РЕКЛАМЫ НА САЙТЕ !!!
ОБРАТИ ВНИМАНИЯ ЛУЧШИЙ МИНЕТ https://minet-pornosex.ru/ ГОРЛОВОЙ МИНЕТ БЕСПЛАТНО И БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ !!!

ЛУЧШЕЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН НА ЛЮБОЙ ВКУС БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ НА САЙТЕ !!!

14 Sorosr Sorosr | E-mail | 25. srpna 2017 v 10:14 | Reagovat

СМОТРИ ГОРЯЧЕЕ ПОРНО ОНЛАЙН http://sexvipka.com/ СЕКС HD БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ И БЕЗ РЕКЛАМЫ НА САЙТЕ !!!
СПЕЦИАЛЬНО ДЛЯ ТЕБЯ СОЧНЫЙ МИНЕТ https://minet-pornosex.ru/ МИНЕТ БЕСПЛАТНО И БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ !!!

ЛУЧШЕЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН НА ЛЮБОЙ ВКУС БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ НА САЙТЕ !!!

15 Sorojf Sorojf | E-mail | 25. srpna 2017 v 11:53 | Reagovat

СМОТРИ В ВЫСОКОМ КАЧЕСТВЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН http://sexvipka.com/ ПОРНО БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ И БЕЗ РЕКЛАМЫ НА САЙТЕ !!!
ЗАЦЕНИ МИНЕТ ВИДЕО ОНЛАЙН https://minet-pornosex.ru/ ГОРЛОВОЙ МИНЕТ БЕСПЛАТНО И БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ !!!

ЛУЧШЕЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН НА ЛЮБОЙ ВКУС БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ НА САЙТЕ !!!

16 Sorozt Sorozt | E-mail | 25. srpna 2017 v 12:43 | Reagovat

СМОТРИ В ВЫСОКОМ КАЧЕСТВЕ ПОРНО БЕСПЛАТНО http://sexvipka.com/ ПОРНО БЕСПЛАТНО БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ И БЕЗ РЕКЛАМЫ НА САЙТЕ !!!
ЗАЦЕНИ МИНЕТ ВИДЕО https://minet-pornosex.ru/ ШИКАРНЫЙ МИНЕТ БЕСПЛАТНО И БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ !!!

ЛУЧШЕЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН НА ЛЮБОЙ ВКУС БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ НА САЙТЕ !!!

17 Sorobj Sorobj | E-mail | 25. srpna 2017 v 13:34 | Reagovat

СМОТРИ В ВЫСОКОМ КАЧЕСТВЕ ПОРНО С МОЛОДЫМИ http://sexvipka.com/ ПОРНО БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ И БЕЗ РЕКЛАМЫ НА САЙТЕ !!!
ЗАЦЕНИ МИНЕТ ВИДЕО ОНЛАЙН https://minet-pornosex.ru/ МИНЕТ HD БЕСПЛАТНО И БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ !!!

ЛУЧШЕЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН НА ЛЮБОЙ ВКУС БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ НА САЙТЕ !!!

18 Sorono Sorono | E-mail | 25. srpna 2017 v 14:24 | Reagovat

СМОТРИ ЛУЧШЕЕ ПОРНО http://sexvipka.com/ ПОРНО С МОЛОДЫМИ БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ И БЕЗ РЕКЛАМЫ НА САЙТЕ !!!
СПЕЦИАЛЬНО ДЛЯ ТЕБЯ МИНЕТ ОНЛАЙН https://minet-pornosex.ru/ МИНЕТ БЕСПЛАТНО И БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ !!!

ЛУЧШЕЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН НА ЛЮБОЙ ВКУС БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ НА САЙТЕ !!!

19 Soromw Soromw | E-mail | 25. srpna 2017 v 16:19 | Reagovat

СМОТРИ СУМАСШЕДШЕЕ ПОРНО http://sexvipka.com/ ПОРНО ВИДЕО БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ И БЕЗ РЕКЛАМЫ НА САЙТЕ !!!
ОБРАТИ ВНИМАНИЯ МИНЕТ ОНЛАЙН https://minet-pornosex.ru/ СОСЕДКА ДЕЛАЕТ МИНЕТ БЕСПЛАТНО И БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ !!!

ЛУЧШЕЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН НА ЛЮБОЙ ВКУС БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ НА САЙТЕ !!!

20 Soroxq Soroxq | E-mail | 25. srpna 2017 v 17:04 | Reagovat

СМОТРИ ГОРЯЧЕЕ ПОРНО HD http://sexvipka.com/ ДОМАШНЕЕ ПОРНО БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ И БЕЗ РЕКЛАМЫ НА САЙТЕ !!!
ЗАЦЕНИ ЛУЧШИЙ МИНЕТ https://minet-pornosex.ru/ МИНЕТ ВИДЕО ОНЛАЙН БЕСПЛАТНО И БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ !!!

ЛУЧШЕЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН НА ЛЮБОЙ ВКУС БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ НА САЙТЕ !!!

21 Soromm Soromm | E-mail | 26. srpna 2017 v 4:41 | Reagovat

СМОТРИ В ВЫСОКОМ КАЧЕСТВЕ ПОРНО С МОЛОДЫМИ http://sexvipka.com/ ПОРНО БЕСПЛАТНО БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ И БЕЗ РЕКЛАМЫ НА САЙТЕ !!!
ОБРАТИ ВНИМАНИЯ СОЧНЫЙ МИНЕТ https://minet-pornosex.ru/ ОРАЛЬНЫЙ СЕКС БЕСПЛАТНО И БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ !!!

ЛУЧШЕЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН НА ЛЮБОЙ ВКУС БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ НА САЙТЕ !!!

22 Sorohj Sorohj | E-mail | 26. srpna 2017 v 10:33 | Reagovat

СМОТРИ КАЧЕСТВЕННОЕ ПОРНО БЕСПЛАТНО http://sexvipka.com/ СЕКС ВИДЕО БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ И БЕЗ РЕКЛАМЫ НА САЙТЕ !!!
ТАК ЖЕ НЕ ПРОПУСТИ МИНЕТ ОНЛАЙН https://minet-pornosex.ru/ МИНЕТ HD БЕСПЛАТНО И БЕЗ РЕГИСТРАЦИИ !!!

ЛУЧШЕЕ ПОРНО ВИДЕО ОНЛАЙН НА ЛЮБОЙ ВКУС БЕЗ РЕКЛАМЫ И ВИРУСОВ НА САЙТЕ !!!

23 Avito321sr Avito321sr | E-mail | 29. září 2017 v 15:14 | Reagovat

[b]Пополение баланса Авито (Avito) за 50%[/b] | [b]Телеграмм @a1garant[/b]

[b]Здравствуйте, дорогие друзья![/b]

Будем рады предоставить Всем вам услуги по пополнению баланса на действующие активные аккаунты Avito (а также, абсолютно новые). Если Вам нужны определенные балансы - пишите, будем решать. Потратить можно  на турбо продажи, любые платные услуги Авито (Avito).

[b]Аккаунты не Брут. Живут долго.[/b]

Процент пополнения в нашу сторону и стоимость готовых аккаунтов: [b]50% от баланса на аккаунте.[/b]
Если нужен залив на ваш аккаунт, в этом случае требуются логин и пароль Вашего акка для доступа к форме оплаты, пополнения баланса.
Для постоянных клиентов гибкая система бонусов и скидок!

[b]Гарантия: [/b]

[b]И, конечно же ничто не укрепляет доверие, как - Постоплата!!![/b] Вперед денег не просим...

Рады сотрудничеству!

[b]Заливы на балансы Авито[/b]
________

как заработать денег в авито
что делать если забыл аккаунт на авито
как создать кошелек авито
заработок на авито кошельке
как удалить аккаунт в на авито

24 AlysonUah AlysonUah | E-mail | Web | 11. října 2017 v 18:02 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama